Ny kvittolag – nu slipper du spara papperskvitton! | Studac

Ny kvittolag 1 juli – du slipper spara papperskvitton!

Från och med 1 juli 2024 behöver företagare inte längre behålla papperskvitton, om de finns i digitalt format. Den nya lagen, som nyligen antogs av riksdagen, innebär att räkenskapsinformation inte längre måste sparas i originalform, förutsatt att den laddats upp digitalt. Detta gäller alla typer av underlag som kvitton och fakturor.

Bilder till blogg 900x700

Just nu krävs det att papperskvitton sparas i minst tre år efter räkenskapsårets slut, även om de är digitalt uppladdade. Om de inte laddas upp digitalt måste de sparas i minst sju år. Den nya lagen gör att du kan slänga papperskvitton så snart de är digitalt registrerade, vilket förenklar hanteringen och minskar behovet av fysiskt förvaringsutrymme.

Det är dock viktigt att komma ihåg att digitala underlag fortfarande måste sparas i minst sju år. Den nya lagen gäller endast för pappersformat. Om du byter bokföringsprogram; se till att spara alla digitala underlag, så att ingen information går förlorad.

Det är också viktigt för företag med brutet räkenskapsår att hålla koll på kvitton ska sparas i minst sju år och sex månader från slutet av det kalenderår som räkenskapsåret avslutas.

Från och med 1 juli kan du alltså enkelt hålla ordning genom att ladda upp dina kvitton digitalt och slippa pappershögarna!

  • Få branschtips & nyheter inom ekonomi & företagsledning
    Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt

I samarbete med

Få prisvärd hjälp med redovisningen!

Anlita en studentkonsult.