Hitta kunder till ditt nystartade företag - Studac reder ut! | Studac
logo-studac

Behöver du kunder? Här har du fyra tips

Ditt företag är registrerat och du har precis gjort klart hemsidan. Efter det måste du se till att du har betalande kunder, vilket är det viktigaste. Ett företag kan bara om det har kunder. Vet du var du ska leta efter dem? Här kommer 4 tips.

Studentkonsulter & hjälp med redovisning Uppsala

Fyra tips på hur du hittar dina första kunder

Testa ditt erbjudande med dina potentiella kunder.

En vara eller tjänst kan vara motiverad att ges bort vid vissa tidpunkter. Människor är mer benägna att sprida ordet om de fått en vara gratis. Genom mun till mun spridning intresseras även andra potentiella köpare att köpa dina produkter. Ibland är det alltså värt att ge bort produkter gratis endast för att folk ska få testa dem.

Du kan få kunder genom att samarbeta med andra företag.

Du kan också få kunder genom att samarbeta med ett företag som kompletterar ditt. Ni kan exempelvis rekommendera varandra till era kunder. Ett exempel kan vara ett hotell som föreslår en bar och vice versa. Eftersom ditt namn och varumärke kommer att associeras med dem du rekommenderar så bör du se till att din partner håller samma kvalitet.

Om du har företagskunder, leta i företagsregistret!

Leta runt på de företag som du tycker verka passas webbplatser och leta efter ledtrådar för att bedöma om de verkligen är i behov av din tjänst. Ta sedan reda på lite allmän information om företagets för att ha rejält med kött på benen. Du bör dock inte ägna för mycket tid åt forskning. Det finns inget behov av att du är expert på företagets historia, oftast är det bara bäst att ringa och vara beredd på ett nej. Alla svenska företag finns på företagsregistret, som du kan hitta här.

Öka din kundbas kontinuerligt

Det här tipset är inte bara för nystartade, utan även för befintliga företagare som kan dra nytta av att utvärdera sina målkunders profiler. Du bör tänka på om det är värt att ha kvar de kunder som slarvar med att betala. Du kan bedöma dina bästa kunder på samma sätt och leta efter ett sätt att nå ut en liknande målgrupp.

  • Få branschtips & nyheter inom ekonomi & företagsledning
    Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt

I samarbete med

Få prisvärd hjälp med redovisningen!

Anlita en studentkonsult.