Bokföringskurs | Skräddarsydd efter din verksamhets behov | Studac

Kurs i bokföring

Bokföringskurs

Vår bokföringskurs är skräddarsydd för ditt företags verksamhet och vi går igenom all relevant bokföring, bokslut, skatter och deklarationer för att ge dig en gedigen förståelse för din företags redovisning.

Digital bokföringskurs

Om bokföringskursen

Vårt unika erbjudande – en personligt anpassad bokföringskurs – är perfekt för företagare som söker skräddarsydd och praktisk utbildning i bokföring. Innan kursen startar utför vi en grundlig undersökning av din verksamhet för att skapa en kurs som är anpassad efter just dina utmaningar och behov. Vår kurs är helt anpassad efter din tidsplan och dina förutsättningar samt är helt digital.

Under kursen kommer din personliga instruktör att täcka allt från grundläggande bokföringsprinciper till mer avancerade ämnen som bokslut och deklarationer. Genom praktiska exempel som är relevanta för din verksamhet, kommer du att lära dig hur bokföringsprinciperna kan tillämpas på just ditt företag. Dessutom fokuserar vi helt på bokföringsprogrammet Bokio, vilket gör att du kan öva och använda dina kunskaper direkt i ett användarvänligt och lättöverskådligt system. Vi erbjuder också en 20% rabattkod på Bokio premium till alla våra kursdeltagare.

Efter avslutad kurs kommer du att ha ökat självförtroende och känna dig säker i din företags bokföring. Du kommer att ha kunskapen som krävs för att självständigt hantera din bokföring på ett professionellt sätt. Dessutom, efter avslutad kurs, får du en månads kostnadsfri rådgivning – och därefter till endast 399 kr i månaden för heltäckande rådgivning. För mer information om kursens innehåll och hur vi kan skräddarsy den för ditt företag, kontakta oss för en kostnadsfri konsultation.

Löpande bokföring

Löpande bokföring är en viktig del av alla företags finansiella verksamhet. Det handlar om att registrera och hantera företagets dagliga transaktioner såsom fakturor, kvitton och betalningar. En effektiv löpande bokföring hjälper dig att hålla reda på företagets ekonomi och göra det lättare att göra finansiella beslut. Under kursen kommer vi att täcka grunderna i löpande bokföring, inklusive vilken information som behöver registreras, hur man registrerar den och hur man säkerställer att det görs på ett korrekt sätt.

Skattedeklarationer

För att hålla företagets finansiella verksamhet i ordning är det viktigt att förstå hur man deklarerar skatter på rätt sätt. Felaktiga skattedeklarationer kan leda till böter eller straffavgifter. Kursen kommer att täcka allt du behöver veta om skattedeklarationer, inklusive hur man beräknar skatter, hur man fyller i deklarationen och hur man övervakar tidsfrister.

Bokslut

Bokslutet är en sammanfattning av företagets finansiella resultat och ställning vid årets slut. Det ger en översikt över företagets intäkter och utgifter under året och hjälper till att identifiera eventuella problemområden. Bokslutet är också viktigt för att företaget ska uppfylla lagstadgade krav och anses vara ansvarsfullt gentemot kunder, leverantörer och andra intressenter. Kursen kommer att täcka alla aspekter av bokslut, inklusive hur man förbereder det, hur man sammanställer finansiella rapporter och hur man analyserar resultatet.

Skatteplanering

Kursen kommer även att gå igenom relevanta aspekter av skatteplanering, med fokus på hur just din verksamhet kan dra nytta av det. Vi kommer att gå igenom hur man planerar skatter och vilka metoder som kan användas för att minska skatten. Att lära sig skatteplanering är särskilt viktigt för småföretagare eftersom de ofta har begränsade ekonomiska resurser och behöver optimera sin ekonomi på bästa sätt. Under kursen kommer du att lära dig de mest effektiva skatteplaneringsmetoderna för småföretagare och hur man gör för att undvika onödiga skattekostnader.

Detta ingår

Vi anordnar privata kurstillfällen tills du känner dig redo att ta över företagets redovisning på egen hand.

Bokföringskurs

5 000 kr

 •  
  Skräddarsytt kursinnehåll för din verksamhet
 •  
  Anpassat schema
 •  
  1 månads kostnadsfri rådgivning efter kursavslut
 •  
  20% rabatt på Bokio premium
 •  
  Nöjd-kund-garanti
 •  
  Obegränsat antal kurstillfällen tills du känner dig säker

Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation

Vi svarar så snabbt vi kan.

´
´

Steg för steg

Så funkar det

Du kontaktar oss

Kontakta oss och berätta om din verksamhet och dina tidsmässiga förutsättningar.

Vi sätter ihop en kurs

Vi skräddarsyr ett kursupplägg för din verksamhet.

Kursstart

Vi drar igång kursen på dina villkor och ser till att vi har tillräckligt många kurstillfällen för att du ska känna sig säker.

Vad säger våra kunder?

Genialisk idé! Passar perfekt för oss småföretagare och levererar samma kvalité som en vanlig revisor

Petra Cavini
Vegobloggare & författare

Det är ett väldigt bra betyg!

Har rekommenderat flera bekanta tjänsten och berättat för dem hur nöjd jag är.
Josefina Fogelin – Ruckel & Rödfärg AB

Studac är en jättebra tjänst för småföretag eller frilansande företagare.

Arbetar man med många olika kunder och uppdragsgivare får man fantastisk hjälp med både fakturaadministration och överblick. Inte minst kan frilansare inom kultur och media har stor nytta av Studac
Svante Helmbaek Tirén – Kulturskribent

Har fungerat superbra!

Fantastiska studenter
Simon Wall – Travtränare & svensk mästare i trav

I highly recommend!

As an expat freelancer with an enskild firma, filing my annual and quarterly taxes was a headache. If I didn’t spend hours on the phone with Skatteverket, I was getting it wrong. I’m so grateful to Studac for their quick response time, thorough answers, and for being nice people. I highly recommend!
Jess Holl – Frilansare

I samarbete med

 • Få tips och nyheter om ekonomi och redovisning
  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt

Få prisvärd hjälp med redovisningen!

Anlita en studentkonsult.